Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Прибраха уредбите на две дискотеки в Слънчев бряг, вдигали твърде много шум

Прибраха уредбите на две дискотеки в Слънчев бряг, вдигали твърде много шум

Санкцията е резултат от поредната съвместна проверка на институциите от Междуведомствения координационен център, създаден през миналата година в Бургаския регион.

Прибраха уредбите на две дискотеки в КК "Слънчев бряг", информират от пресцентъра на ОДМВР - Бургас. Санкцията е резултат от поредната съвместна проверка на институциите от Междуведомствения координационен център, създаден през миналата година в Бургаския регион. Иззетите музикално-озвучителни съоръжения са три на брой, уточняват от полицията.

Действията са осъществени от съвместни екипи на служители от МВР, НАП, Агенция „Митници“, РИОКОС, Агенцията по безопасност на храните и Инспекцията по труда. Един от екипите извършил проверка в дискотека, нееднократно санкционирана за нарушаване на наредбите за нощната тишина. Оттам била иззета първоначално музикална уредба, а по-късно и втора, донесена в увеселителното заведение.

Иззет е мишпулт на дисководещия и му е съставен акт по Наредбата на общината. По-късно и вторият мишпулт – за нарушаване на полицейски разпореждания. Извършени са проверки и по отношение на финансовата дисциплина, на нерегламентирани храни, на изисквания за пожарната безопасност, на трудови договори и здравни книжки на персонала и други. В случай,  че се констатират нарушения на законовите изисквания, ще бъдат съставени и актове.

Втори съвместен екип е проверил увеселителни заведения, разположени по главната алея в комплекса. В едно от тях отново е констатирано нарушаване на нощната тишина – по надлежния ред е иззета апаратурата за озвучаване.

Проверките на Междуведомствения координационен център стартираха в началото на активния летен туристически сезон,  като стремежът им е дисциплиниране на търговските обекти към спазване на законовите изисквания. От тази година започна и затваряне на търговските обекти - нарушители от служителите на НАП при констатирано неиздаване на касови бележки. Контролът се осъществява най–вече за нерегламентирано потребление на акцизни стоки  -  алкохол, цигари или горива - по този начин се увеличават приходите в държавния бюджет.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега