Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Приказка за Атанасовското езеро е сред финалистите за наградата Натура 2000

Приказка за Атанасовското езеро е сред финалистите за наградата Натура 2000

Церемонията по връчване на наградите ще се проведе на 17 май 2018 г. в Брюксел.

Приказката за Атанасовско езеро, разказвана в рамките на проект “Солта на Живота”, се състезава за престижната Европейска Награда за Натура 2000 в категория Комуникации, информират от Българска фондация Биоразнообразие. Получените 75 кандидатури от цяла Европа са оценени от независима експертна група, за да ограничат списъка до 25 финалисти, сред които престижно жури ще избере победителите във всяка от 5-те категории.

Церемонията по връчване на наградите, където комисарят по околната среда Кармену Вела, заедно с членовете на журито ще обяви победителите, ще се проведе на 17 май 2018 г. в сградата Berlaymont в Брюксел.

Това е четвърто издание на европейската награда, предназначена да възнагради върховите постижения в управлението на зоните от "Натура 2000" и да покаже добавената стойност на мрежата за местните икономики. Целта на наградата е да покаже какво представлява мрежата, какво прави, за да запази биоразнообразието в Европа и как тя е от полза за всички нас.


Иновативната пътуваща изложба "symBiotic" бе представена в 13 български града и видяна от повече от 30 000 души. Ежегодният Фестивал на солта е събитие с невероятна атмосфера, което предлага на посетителите възможност да бъдат солничари за един ден, да се впуснат в уникални занимания или да се насладят на влакчето на солта само по време на празника. Усилията на екипа кулминираха в създаването и популяризирането на "Пътеката на солта", посетена от 335 000 души през последните 5 години,

Пътеката на саблеклюна, рождения ден на резервата, именния ден на езерото – Атанасовден, Карнавал на биоразнообразието и др., които са само част от разнообразните им усилия да популяризират езерото пред различни публики.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега