Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Приключи Националният тракийски фолклорен събор "Гергьовден"

Приключи Националният тракийски фолклорен събор "Гергьовден"

Националният тракийски фолклорен събор „Гергьовден”, който се организира всяка година по случай празника на града, отново доказа, че е нестихващ извор на фолклорното богатство на Тракия и че съхранява българската родова памет. Над 150 фолклорни формации от цялата страна се включиха в дванадесетото му издание.

Националният  тракийски  фолклорен  събор„Гергьовден”, който се организира всяка година по случай празника на града,отново доказа, че е нестихващизвор  на фолклорното богатство на Тракия и че съхранява българскатародова памет. Над 150 фолклорни формации от цялата страна се включиха в дванадесетото муиздание.

Съборът бешеоткрит от кмета Иван Алексиев, който поздрави участниците и им пожела здраве иуспехи. На събитието присъстваха заместник-председателят на Общински съветПоморие Неделчо Стайков, председателят на Националния съюз на тракийскитедружества в България Красимир Премянов, гости от Инедже, Турция – родното място натракийските бежанци от Поморие, председателят на Регионалния съюз натракийските дружества – Бургас Тодор Ангелов, членове на Тракийско дружество„Одринска епопея” – Поморие и общински съветници.

В дватаконкурсни дни журито заседава в състав: председател – проф. д-рСтефан Чапкънов – композитор и диригент и  членове: КалинкаЗгурова   – странджанска народна певица; Илка Димитрова – музикаленредактор БНР;  Димитър Стойков –  акордеонист и народен изпълнител;Дора Арбова – музикален педагог.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега