Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Приключиха "Яворовите дни"

Приключиха "Яворовите дни"

За 56-та поредна година в Поморие се проведоха „Яворови дни”. Културните прояви, съпътстващи празниците, посветени на поета и тази година бяха наситени с емоции и приковаха интереса на граждани и гости на града.

За 56-та поредна година в Поморие се проведоха  „Яворови дни”. Културните прояви, съпътстващипразниците, посветени на поета и тази година бяха наситени с емоции и приковахаинтереса на граждани и гости на града.         

На 18 юли, в НЧ „Просвета”, се състоя възпоминателна вечер„Яворовата година на траура”, с участието на проф. Михаил Неделчев, доц. д-рЕлка Трайкова и Мирела Иванова. Професорите Красимир Тасков и Ромео Смилковизнесоха клавирен концерт „Вечерна песен”. Както всяка година на Яворовитескали се състоя среднощното четене на стихове „Поезия под звездите”.Третата вечер на „Яворови дни” бе посветена на творчествотона Мариана Маринова, което беше представено от литератора Петя Казакова и на участницитев двата национални конкурса за рецитал по творби на Яворов и за поезия. Впървия кръг на конкурса за рецитал тази година се представиха 67 изпълнения –индивидуални и групови от цялата страна. До финала във ІІ-я кръг се допуснаха28 изпълнения, които оцени жури от професионални актьори в състав: председател -Димитър Мартинов  и членове Мария Петрова- Енева и Мариела Топалова.        

В Националния конкурс за поезия „Отзаник слънце озарени, алеят морски ширини” участие взеха 46 автори от цялатастрана. Творбите бяха оценени от жури в състав: председател – Мирела Иванова –Национален литературен музей и членове - проф. Михаил Неделчев – Нов българскиуниверситет и доц.д-р Елка Трайкова – БАН.  

Ето кои са наградените: НАЦИОНАЛЕН РЕЦИТАЛ-КОНКУРС ИндивидуалниизпълнителиІ-ва награда за Преслава Виденова петрова от ДЮТ „Златно ключе” –Варна за изпълнение на стихотворението „Заточеници”ІІ-ра награда за Боян Ангелов Фърцов от ДЮТ „Златно ключе” – Варназа “Монолог на Витанов” от драмата “Когато гръм удари” ІІ-ра награда за Александър Миленов Калчев от ДЮТ „Златно ключе”-Варназа „Хорото” – проза от хайдушки копненияІІІ-та награда за Елица Стоянова Горанова от КТ „Палечко” –Варна  за “Млада пролет” – композицияІІІ-та награда за Сияна Неделчева Христова от Поморие за „Песен напесента ми” Загрупов рециталКомпозицияна Анджелика Джамбазова от гр. Варна за „Аз сам не съм” с участието наКонстантина Георгиева, Атанас Петков и Анджелика Джамбазова Наградана Фондация „25 века Поморие” заМари-Никол Маркова от Поморие .

Наградана Международна фондация „Яворов” –Чирпан за Атанас Генчев от Чирпан НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ „ОТ ЗАНИКСЛЪНЦЕ ОЗАРЕНИ, АЛЕЯТ МОРСКИ ШИРИНИ”  І-ВАНАГРАДА ЗА ОЛЯ СТОЯНОВА ОТ ГР. СОФИЯІІ-РАНАГРАДА ЗА КРЪСТЬО РАЛЕНКОВ ОТ ГР. СОФИЯІІІ-ТАНАГРАДА ЗА ГАЛИНА ИВАНОВА ОТ ГР. ВАРНА 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега