Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Природолюбители отбелязват Деня на влажните зони с фотоконкурс

Природолюбители отбелязват Деня на влажните зони с фотоконкурс

Ежегодно, на 2-ри февруари отбелязваме Световния ден на влажните зони. Празникът е учреден през 1997 година, маркирайки датата, на която е подписана Рамсарската конвенция за опазване на влажните зони в Ирак. Целта на този ден е да припомни необходимостта да бъдем отговорни към водата, към себе си и към крехкия екологичен баланс на цялата планета.

Ежегодно, на 2-ри февруари отбелязваме Световния ден на влажните зони. Празникът е учреден през 1997 година, маркирайки датата, на която е подписана Рамсарскатаконвенция за опазване на влажните зони в Ирак. Целта на този ден е да припомни необходимостта да бъдемотговорни към водата, към себе си и към крехкия екологичен баланс на цялатапланета.

По официални данни на Рамсарската Конвенция, за последните 100 годиничовечеството е унищожило 64% от влажните зони на планетата (реки, езера, блата,крайбрежни заливни територии), а това на свой ред е довело до огромниекологични, климатични и икономически проблеми. Добрата новина е, че днес всеповече хора имат смелостта да погледнат проблемите в очите и да предприематкрачки към промяна.

Във връзка с Деня на влажните зони,екипът на проект „Солта на живота“, LIFE + предлага посещение на близка влажна зона, защото Бургас е градът на влажнитезони – заобиколен от три езера Атанасовско, Вая и Мандра, както и от морето (крайбрежиетодо 6 м също се отнася към влажните зони).

Една от възможностите е Укритието за наблюдение на птици наРИОСВ Бургас в Южната част на Атанасовско езеро, което ще работи през целия денна 2 февруари. Друго място за любителите на природата е Центърът "Пода" наБДЗП, който също ще бъде отворен за посетители от 9.00 до 17.00 часа. Или просто можете да посетите бургаските езера през зимата и да видите кои птици избират нашите влажни зони в този сезон.

Освен това, „Солта на живота“ организира и фотоконкурс за младежи между 15 и 24 години. Мотото му е „Влажните зони са жизненоважни за нашето бъдеще!“. Можете да се включите като направите снимка на любимата ви влажна зона с телефон или цифров фотоапарат в периода 2 февруари– 2 март 2015 година.

Публикувайтевашата снимка на интернет страницата на Рамсарската конвенция за Световния денна влажните зони (www.worldwetlandsday.org) и имате шанс да спечелите самолетен билет до избрана от вас влажна зона всвета, с любезното съдействие на Star Allience. Изпратете я и на saltoflife@biodiversity.bgи може да спечелите награда от проект „Солта наживота“, LIFE+

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега