Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проверка в "Слънчев бряг" установи нарушения, свързани с категоризацията на хотели

Проверка в "Слънчев бряг" установи нарушения, свързани с категоризацията на хотели

Нарушения са открити в общо 10 обекта за настаняване, някои от които сред най-луксозните в комплекса.

Съвместна проверка на Министерството натуризма заедно с  Икономическа полиция, Национална агенция за приходите, дирекция "Инспекция по труда", Областната дирекция по безопасност на храните в града и РЗИ на хотелив "Слънчев бряг", направена през септември, установи нарушения в задължителнитеелементи, които трябва да притежават, за да отговарят на изискванията за съответната категория.

Протоколите от инспекцията на основаниечл. 171, ал. 1, т. 1 от  Закона затуризма, са подписани и от представители на хотелите и вече са готови.Нарушения са открити в общо 10 обекта за настаняване, някои от които сред най-луксозните в комплекса. На всички тях ще бъдат наложени административни наказания, според тежестта на несъответствията с изискванията на Закона за туризма, посочват от Министерството.

Сред най-честите нарушения при хотелите от 3 и 4 звезди са липсата на условия за хора с увреждания (паркинг, достъпност), съблекални при откритите басейни, несъответствие между законовите изисквания и реалните размери на стаите и баните, допълнителни услуги като фризьорски салон, детски кътове, търговски площи, занималня за деца и др.

При два от проверените хотели липсвала действаща категоризация. Друг хотел от същата категория бе запечатан от органите на НАПзаради извършени данъчни нарушения. Установени са и нарушения по отношение на документацията на персонала в единия от хотелските комплекси. Управата не представила трудови договори, дипломи за завършенообразование, трудови книжки и други. В друг хотел пък липсвала информация за юридическото лице, МОЛ иработно време.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега