Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проверките на ДАМТН са установили 10% нарушения при таксиметровите апарати

Проверките на ДАМТН са установили 10% нарушения при таксиметровите апарати

През изминалата година ДАМТН е извършила 347 проверки, на лица, които използват таксиметрови апарати при осъществяваните от тях услуги.

Около 10% сарегистрираните нарушения при проверките на таксиметровите апарати през миналатагодина, като повечето от тях са административни. Това съобщи изпълняващият длъжността председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзорВалтер Василев, който участва в откриването на XIII Националнанаучно-практическа конференция под наслов "Измерванията в транспорта".

През изминалата годинаДАМТН е извършила 347 проверки, на лица, които използват таксиметрови апаратипри осъществяваните от тях услуги. При тези инспекцииса установени 37 апарата, на които е липсвал знак за извършена проверка –задължително условие, за да се гарантира, че устройството е изрядно и такситоима право да работи.

В резултат на проверките са съставени 35 протокола зазадължителни предписания и 32 акта за установяване на административни нарушения.Установен е и 1апарат, който е бил технически неизправен, а в един автомобил е намерено и допълнителноустройство, което манипулира данните – т.нар. "помпа".

Всяка година екипите наДАМТН и Автомобилна администрация правят съвместни акции за установяване натакива нарушения, но те са много трудни за регистриране. Най-често това става сизползване на таен клиент, като предварително се измерва разстоянието, по коетоще премине таксито.

Всичко това отнема време и значителен ресурс, посочват от Агенцията. Затова емного важно и гражданите да подават сигнали към компетентните институции когатоимат съмнения дали изминатото разстояние и общата платена сума отговарят на обявенитетарифи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега