Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проверките на МЕ и КЕВР не установиха надписване на сметките за ток

Проверките на МЕ и КЕВР не установиха надписване на сметките за ток

На няколко електромера е констатирана разлика във времето за превключване между дневна и нощна тарифа до 20 минути спрямо реалното време.

Съвместните проверки на Министерството на енергетиката на Комисията за енергийно и водно регулиране на трите електроразпределителни дружества не установиха надписване на сметките за ток. Инспекциите бяха проведени между 18 и 20 януари, като екипите провериха над 150 произволно избрани електромера на битови клиенти.

Припомняме Ви, че повод за проверките бяха лошите метеорологични условия от началото на януари насам, екстремно ниските температури и рекордното потребление на ток. Съвместнитекомисии от МЕ и КЕВР не установиха надписване на количества използванаелектроенергия, както и повредени електромери или такива без метрологичнапроверка. На няколко електромера е констатирана разлика във времето запревключване между дневна и нощна тарифа до 20 минути спрямо реалното време.

Навсякъде е спазен нормативно определеният 31-дневен срок за отчитане. За да сеизбегне допускането на грешки, трите електроразпределителни дружестваконтролират процеса на отчитане както на място, така и софтуерно. Привъзникване на съмнения за нереален отчет, компаниите са в готовност да извършатдопълнителни проверки.  

Сцел гарантиране сигурността на електроенергийната система в страната, екипи наМЕ, съвместно със специалисти - маркшайдери, извършиха на място фактическа идокументална проверка на складовите наличности във всички въглищни централи встраната. Инспекцията е направена във връзка със задължението на централите поНаредба 11 от 2004 г. за резервите от горива. Проверката установи, че към 6-тиянуари 2017-та година складовете на всички въглищни централи са били запълненина 100%, съгласно изискванията на Наредба 11.

От7-ми януари 2017 г. поради трайно ниските температури и влошените зимни метеорологичниусловия, както и достигнатото рекордно за последните двадесет годинипотребление на електроенергия, е активиран студеният резерв. Увеличенотопроизводство на електрическа енергия наложи необходимостта да бъдат използвании определено количество от запасите на въглища на склад.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега