Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проверяват дали плажовете в Бургас са достъпни за хора с увреждания

Проверяват дали плажовете в Бургас са достъпни за хора с увреждания

Инспекциите са по заповед на кмета на Бургас.

По заповед на кмета Димитър Николов бе извършена проверка дали плажовете в Бургас са достъпни за хора с увреждания. Инспекцията на плажните ивици бе извършена от комисия, в която се включиха експерти от Община Бургас, РЗИ, БЧК и полицията. В нея участва и представителят на хората с увреждания Грета Аспарухова, която изпробва ефективността на изградените съоръжения.

Проверките обхванаха централния плаж в квартал "Сарафово", Централния и Северния плаж в Бургас, бившия Евин плаж и ивицата в квартал "Крайморие". Инспекция предстои да бъде извършена и на плажа в парк "Росенец" преди той да бъде отворена за туристи.

Комисията установи, че е необходимо да бъдат направени редица подобрения, за да може хората с увреждания да ползват плажните ивици и да имат достъп до морето. На собствениците и наемателите на плажове са съставени предписания да направят незабавно подобрения по рампите за придвижване на хора с колички, да поставят допълнително чадъри и платформи за достъп до тях.

Другото изискване е тоалетните на плажовете да се поставят на по-удобни места. В момента достъпът до част от санитарните възли е невъзможен, а някои от тях се заключват. Експертите констатираха, че повечето тоалетни са тесни и в тях не може да влезе човек с количка.

Комисията направи предписания да се осигури нормален достъп на хората с увреждания и до медицинските пунктове, тъй като в момента на повечето места това не е направено.Най-добра инфраструктура и съоръжения са изградени на плажа в квартал "Крайморие", установиха проверяващите. Концесионерът прие препоръките на Грета Аспарухова да се направят малки промени в направените съоръжения, за да може хората с колички да се чувстват комфортно на това място.  

Резултатите от инспекцията ще бъдат изпратени до областния управител Вълчо Чолаков, тъй като плажовете са държавна собственост.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега