Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проект за биодизел от водорасли спечели състезание за "млади изследователи"

Проект за биодизел от водорасли спечели състезание за "млади изследователи"

Мирослав Георгиев и Кристиян Павлов представиха проект за биогориво като ефикасно средство в борбата с мръсния въздух.

Ученици от софийската ПГ по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ спечелиха състезанието „Най-добър млад изследовател“ в областта на газовата техника и технология, което се проведе в Русе. Мирослав Георгиев и Кристиян Павлов представиха проект за биодизел от водорасли като ефикасно средство в борбата с мръсния въздух.

В надпреварата се включиха общо шест отбора – два от Русе и четири от София. Второто място завоюваха съучениците им Мартин Мутафчийски и Никола Богатинов с приложение в транспорта на различни видове горивни клетки.

Участниците разказаха какви са източниците на възобновяема енергия и как се прави мониторинг на въздуха. Сред интересните проекти бяха още макети на екоавтобуси и автомобили и възможностите за унищожаване на отпадъците чрез изгаряне.

Паралелно с това състезание в крайдунавския град се проведе и конкурсът „Най-добър млад инсталатор“. В него участваха девет отбора, които трябваше бързо и прецизно да изградят газова отоплителна и водна инсталация по техническа схема. Най-добре задачата изпълниха Мирослав Георгиев, Тома Томов и Цветомир Илиев от ПГ „Хенри Форд“ в София. На второ място останаха Алисия Плачкова, Теодор Трифонов и Мирослав Мицов от русенската ПГ по промишлени технологии „Атанас Буров“.

За втора поредна година в състезанието се включиха ученици от IX и X клас по проекта за дуално обучение „ДОМИНО“. Деветокласниците скицираха планка за монтаж на разходомер. Първа награда взеха Кристиян Гергов и Любомир Ставрев от ПГ „Хенри Форд”, а втори се наредиха Искрен Тодоров и Серкан Адемов от ПГ „Атанас Буров”.

Денис Павлов и Ради Йорданов от ПГ „Иван Райнов” в Ямбол успяха най-точно да сглобят газово табло и да гарантират неговата надеждност и безопасност, с което победиха при десетокласниците. Среброто си поделиха Красимир Войков и Христо Петков от ПГ „Хенри Форд“ и Иван Иванов и Николай Станчев от ПГ „Иван Райнов”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега