Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проект за близо 97 млн. лв. подобрява живота на 55 000 жители и гости на Поморие

Проект за близо 97 млн. лв. подобрява живота на 55 000 жители и гости на Поморие

Първа копка за реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежата беше направена днес в Поморие. На събитието присъстваха Реналдо Мандметс, началник отдел в Генерална дирекция "Регионална политика" на ЕК, отговарящ за България, зам.-министърът по околната среда и водите Малина Крумова, ръководителят на Оперативна програма "Околна среда" Мария Лазарова, областният управител на Бургас Константин Гребенеров, кметът на Поморие Иван Алексиев, инженери и общински съветници.

Първа копка за реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежата бешенаправена днес в Поморие. На събитието присъстваха Реналдо Мандметс, началник отдел вГенерална дирекция "Регионална политика" на ЕК, отговарящ заБългария, зам.-министърът по околната среда и водите Малина Крумова,ръководителят на Оперативна програма "Околна среда" Мария Лазарова,областният управител на Бургас Константин Гребенеров, кметът на Поморие ИванАлексиев, инженери и общински съветници.

Стойността на проекта е близо 97 млн. лева, над 93 млн.от които са осигурени по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” визпълнение на договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ №BG161PO005/10/1.11/02/16, а останалите над 3 милиона са собствено финансиранена Община Поморие, заяви пред журналисти зам.-министър Крумова.

По думите ѝ проектът е изключително важен, защото решава всичкипроблеми на общината по отношение на инженерната инфраструктура във ВиКсектора. Предвижда реконструкция на пречиствателната станция, включване натретично стъпало, разширение на капацитета, така че да може да поеме водитекакто на Поморие, така и на квартал Сарафово (тъй като поморийскатапречиствателна станция пречиства водите и на Сарафово) и реконструкция имодернизация на ВиК системата.

„Това е проект, който ще реши проблема на 55 000 жители игости на града“, допълни зам-министърът. По време на церемонията Реналдо Мандметс обясни, че тозиобект, заедно със столичния  завод заотпадъци, са двата български проекта, обсъждани и разглеждани на най-високо ниво в ЕК.  

"За нас е важна чистотата на Черно море. Поморие етуристически град и се развива бързо и динамично. Вярвам, че с подобряването на ВиК мрежата имодернизацията на пречиствателната станция значително ще се подобри качествотона живот в община Поморие. Ще опазим нашето море и ще защитим от наводнениядомовете на хората“, каза кметът Иван Алексиев. Toй обясни още, че очаква следприключването на строителството значително да се повиши и качеството натуристическия продукт, който предлага общината.Строителните дейности по проекта трябва да приключат в средата на 2015 година.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега