Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Прокуратурата: Нарушена опаковка е причина за мухлясалия кашкавал в Сливен

Прокуратурата: Нарушена опаковка е причина за мухлясалия кашкавал в Сливен

Приключи частично проверката на Районна прокуратура – Сливен.

Приключи частично проверката на Районна прокуратура – Сливен, образувана след самосезиране от средствата за масова информация за получен мухлясал кашкавал в учебни заведения, на територията на град Сливен, по програмата „Училищно мляко”. Открити са множество нарушения, но в случая с кашкавала се касаело за дефектни опаковки.

Проверката бе извършена от "Икономическа полиция", РЗИ и ОД на БАБХ. Те са проверили 91 учебни и детски заведения, кухни и ресторанти с дейност кетъринг, обекти за производство, склад за съхранение и доставка на храни по схемите „Училищен плод” и „Училищно мляко”, на павилиони и бюфети на територията на училищата.

При проверките са констатирани множество несъответствия и нарушения от различно естество, довели до издаване на 42 предписания и 4 броя актове за установяване на административни нарушения. Конкретно по отношение на получен в някои училища кашкавал с мухъл, проверката е установила, че не се касае за отклонения от качеството на продукта, а за производствен дефект, довел до разхерметизиране на част от опаковките.

Един от резултатите от акцията е това, че прокуратурата е указала на ОД на БАБХ да засили контрола върху безопасността и годността на храните, предоставяни в училищата и детските заведения. Прокуратурата е изискала да бъде уведомявана за предприетите действия, включително и за контрола върху издадените досега предписания.

По отношение на установените данни за преетикиране с нов срок на годност на получен в НУ „Васил Левски” кашкавал, материалите са отделени в нова преписка с оглед допълнителна проверка и преценка наличието на данни за извършено престъпление от общ характер.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега