Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Прокуратурата повдигна обвинения на Иванчева и заместничката й

Прокуратурата повдигна обвинения на Иванчева и заместничката й

Сред доказателствата по делото е тефтера на кметицата.

Прокуратурата повдигна обвинения срещу кмета, заместник-кмета и бившия кмет на столичния район "Младост". Десислава Иванчева, Биляна Христова - Петрова и Петко Дюлгеров ще отговарят пред съда за подкуп в особено големи размери, представляващ особено тежък случай, извършен чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебно положение.

Според събраните до момента данни, прокуратурата смята, че през март т.г. Иванчева е поискала 250 000 евро, за да изпълни задълженията си по административната процедура на обявяване на заповедта за одобряване на изменението на плана за регулация и застрояване /ИПРЗ/ и на работния устройствен план.

Екскметът Дюлгеров се явявал посредник между настоящия градоначалник и "клиента" - основен свидетел по случая. Споразумението между тримата било рушветът да се изплати на три части. В последствие обаче сумата набъбнала до 500 000 евро заради други имоти на свидетеля, също на територията на район "Младост".

Първата част от подкупа била предадена на 16 април. Всички банкноти били маркирани, а тримата участвали в схемата - задържани. Допълнително инкриминиращо доказателство срещу Иванчева е и открит в чантата на Иванчева бележник, в който имало записки на сметки, за които прокуратурата предполага, че са калкулации на исканите рушвети.

И спрямо тримата обвиняеми продължава да се прилага мярка за неотклонение „задържане под  стража“. Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи делото за разглеждане в разпоредително заседание.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега