Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Прокуратурата поиска отстраняването на кмета и главния счетоводител на Община Созопол

Прокуратурата поиска отстраняването на кмета и главния счетоводител на Община Созопол

Срещу двамата са повдигнати обвинения за длъжностно присвояване в особено големи размери.

Софийска градска прокуратура /СГП/  внесе в Специализирания наказателен съд /СНС/ предложение за отстраняване от длъжност на кмета и главния счетоводител на Община Созопол. Срещу двамата са повдигнати обвинения за длъжностно присвояване в особено големи размери.

Припомняме Ви, че Панайот Рейзи бе привлечен към наказателна отговорност на 11-и март, като обвинението бе прецизирано на 1-ви април. Тогава бе повдигнато обвинение и на главния му счетоводител.

Към момента, прокуратурата смята, че в резултат на престъпната дейност на двамата обвиняеми и техен съучастник, в периода  от 29.08.2014г. до 27.03.2017г. в гр. Созопол, при условията на продължавано престъпление, с 33 отделни деяния, в качеството си на длъжностни лица и след предварителен сговор, са присвоили чужди пари  в общ размер над 2 000 000 лв., собственост на Община Созопол, поверени им да ги управляват, като присвояването е в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. Третият участник в престъпната схема с инициали В.П., също е привлечен към наказателна отговорност на 28.03.2019г.

За улесняване на присвояването кмет и счетоводител са извършили и документни престъпления, като съзнателно се ползвали от неистински частни документи – договори и фактури. Престъпната дейност на двамата общинари се изразявала в изплащането на суми от бюджета на Община Созопол по фактури за извършени СМР. Като основание за банковите преводи се сочели договори за извършени СМР, но сумите постъпвали по сметка на физическо лице, нямащо нищо общо с фирмата изпълнител.

Самите фактури и договори не произхождали от лицата, сочени за техни автори, и това обстоятелство било известно на двамата обвиняеми.

Тъй като повдигнатото обвинение е за умишлено престъпление, извършено във връзка с работата на двамата обвиняеми, съществуват достатъчно основания да се счита, че служебното им положение ще създаде пречки за обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега