Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Прокуратурата проверява законността на събираните такси в Слънчев бряг

Прокуратурата проверява законността на събираните такси в Слънчев бряг

Предметът на проверката обхваща законност на събираните плащания под формата на такси, суми по договори, суми за ползване, наемни цени и др. от страна на “Слънчев бряг” АД и на Община Несебър, за времето на активния летен сезон 2016 г.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди мащабна проверка за законност на събираните такси на територията на КК "Слънчев бряг". Тя ще бъде извършена от Върховна административна прокуратура и Окръжна прокуратура - Бургас. Предметът на проверката обхваща законност на събираните плащания под формата на такси, суми по договори, суми за ползване, наемни цени и др. от страна на “Слънчев бряг” АД и на Община Несебър, за времето на активния летен сезон 2016 г.

При преглед на правния статут на дружеството, 75% от капитала на което е държавна собственост, Окръжна прокуратура - Бургас е установила, че „Слънчев бряг“ АД не е административен орган, т.е. не е част от изпълнителната власт. Въпреки това Съветът на директорите на това дружество, чрез свои актове, е въвело редица изисквания за извършване на стопанска дейност, с които се въздейства едностранно в правната сфера на неограничен кръг лица.

Атакувани са общо четири решения на Съвета на директорите на дружеството. Те касаят промяна на статута на пътищата, собственост на „Слънчев бряг“ АД, общите условия за ползването на инфраструктурата на комплекса и правилата за движение по неотворените за обществено ползване пътища, както и две решения за определяне на цените на предоставяне на права и услуги в комплекса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега