Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Прокуратурата проверява търгува ли се с дрога в затвора

Прокуратурата проверява търгува ли се с дрога в затвора

Проверката е стартирала на 1-ви август и трябва да приключи в рамките на 30 дни.

Окръжната прокуратура в Бургас е започнала проверка по повод излъчени журналистически репортажи, съдържащи данни за разпространение на наркотични вещества в Бургаския затвор. Тя е стартирала на 1-ви август и трябва да приключи в рамките на 30 дни, информират от държавното обвинение.

Проверката е възложена за изпълнение от служители на сектора, извън структурата на Затвора-Бургас, а именно Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ при Министерство на правосъдието. След приключване на проверката и анализ на събрания материал, Окръжна прокуратура – Бургас ще се произнесе по същество дали са налице данни за извършени престъпления от общ характер.

Паралелно с това от държавното обвинение разследват и случая със смъртта на Горан Горанов. Досъдебното производство по случая е започнало на 25.03.2017г. с провеждане на първото действие по разследване, а именно - след съставяне на протокол за оглед на местопроизшествие. Същото се провежда срещу неизвестен извършител за престъпление по чл.115 от НК – за това, че на горепосочената дата, в килия 228, намираща се в Бургаския затвор, по неустановен начин умишлено умъртвил лишения от свобода Горан Горанов от гр. Бургас.

Разследването се извършва с цел изясняване на причините за смъртта на Горанов. Към днешна дата няма привлечено обвиняемо лице. Срокът на разследване  е до 27.09.2017г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега