Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Прокуратурата разпореди премахването на незаконна бариера на входа на плаж "Аркутино"

Прокуратурата разпореди премахването на незаконна бариера на входа на плаж "Аркутино"

Все още не е ясно кой я е поставил и с какво право събира пари.

Неизвестен гражданин постави бариера и започна да събира такса за достъп до морски плаж "Аркутино". По случая е сезирана Окръжната прокуратура, която е разпоредила проверка от страна на Областна администрация.

Тази проверка е извършена още на 13-и юни. От губернаторския офис установили, че северният подход към плажа е ограничен с портал от две големи железни врати (бариери). Те са разположени на имот – държавна собственост (на Министерството на земеделието и горите). Проверката е установила, че вратите са отключени, пешеходният достъп е бил свободен, но е събирана такса за вход с автомобили. Служителите на Областна администрация – Бургас, извършили проверката., не успели да установят самоличността на лицето, което е събирало таксата  и с кого има сключен договор за това.

Съобразно  Закона за устройство на територията (ЗУТ) и Закона  за устройството на Черноморското крайбрежие е недопустимо върху държавен имот да бъде поставена бариера, която да ограничава достъп до плажна ивица, без за това да има необходимите разрешителни. Поради този факт по реда на Надзора за законност е издадено разпореждането на Окръжна прокуратура – Бургас  към кмета на Община Приморско за стартиране на незабавна процедура по ЗУТ относно  премахване на незаконосъобразно монтираните метални съоръжения.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега