Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Променят датата на плувния маратон заради регатата "Кор Кароли"

Променят датата на плувния маратон заради регатата "Кор Кароли"

Община Бургас променя датата за провеждане на плувния маратон от остров Света Анастасия до Моста. Състезанието ще е на 27 август. Първоначално обявената дата беше 14 август. Тогава обаче Бургас за първи път е включен в етап от международната ветроходна регата "Кор Кароли".

Община Бургас променя датата за провеждане на плувния маратон от остров Света Анастасия до Моста. Състезанието ще е на 27 август. Първоначално обявената дата беше 14 август. Тогава обаче Бургас за първи път е включен в етап от международната ветроходна регата "Кор Кароли".

Тя се провежда за 16-та поредна година по дължината на цялото Черноморие и е притегателна с включените интересните маршрути. Традиционно броят на участниците се увеличава с всяко изминало издание, като миналата година той достигна цифрата 51 лодки и над 350 ветроходци.

* Актуалните условия за записване и участие в плувния маратон са следните:

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

В маратона могат да участват всички жители и гости на град Бургас, навършили 14-годишна възраст, записали се в определения срок и преминали предварителен медицински преглед, който ще се извърши на 27.08.2016 г. (в деня на провеждането) от 07:00 ч. до Морска гара Бургас. Желаещите да участват трябва да подпишат декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието. За тези, които са под 18-годишна възраст, се изисква съгласието и подпис на единия от родителите.

ВРЕМЕ И МЯСТО ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА МАРАТОНА

Състезанието ще се проведе на 27.08.2016 г. Стартът ще бъде даден на остров Света Анастасия в 10:00 ч. Всички желаещи да участват трябва да се явят в същия ден в 07:00 ч. на Морска гара за регистрация, инструктаж и транспортиране до о-в Света Анастасия. Регистрацията ще приключи в 08:30 ч. на 27.08.2016 г. Необходимо е участниците да си носят подходящи чанти, сакове, торби за прибиране на личните им вещи. Разстоянието по права линия е 6400 метра.

УСЛОВИЯ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ

- Участието е индивидуално и се допускат лица, навършили 14-годишна възраст.

- Разстоянието от о-в Света Анастасия до Моста може да бъде преплувано в свободно избран стил. Не се разрешава използването на помощни средства, като плавници, лопатки за ръце, дъски и помощ отвън.

- Стартът ще бъде даден на о-в Св. Анастасия в 10:00 ч. Участниците трябва да се наредят в една линия във водата, еднакво отдалечени от брега. Предварително ще бъдат извозвани с корабче до о-в Света Анастасия. Финалът на Маратона ще бъде на плочата на Моста.

- Състезателите плуват самостоятелно към финала. При отклонение от маршрута съдиите от лодките  ще коригират участниците.

- Времето за финиширане е фиксирано и е 1 час след финиширането на първенеца. В противен случай изоставащите биват прибирани от спасителните лодки и катери. Участник, който по време на преплуването се нуждае от медицинска или друга помощ, или желае да прекрати участието си, трябва да подаде сигнал с многократно движение на изпъната ръка от ляво на дясно.

- Организаторите запазват правото да не допускат до участие състезатели по усмотрение на организационния комитет.

- С оглед безопасността на състезателите, по време на маратона ще бъде осигурен реанимационен екип на вода, който ще придружава участниците по  целия маршрут.

- Организаторите запазват правото да внасят промени в началния час на маратона, с оглед безопаснотта на участниците.

КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ

- Класирането е до 6-то място отделно Мъже и Жени.

- Класиралите се в двете категории ще получат следните парични награди:

1 място - 800 лв., 2 място - 400 лв., 3 място - 300 лв., 4 място - 200 лв., 5 място - 150 лв., 6 място - 100 лв.

- Предметни награди.

- Всеки участник, преплувал разстоянието в отвореното време за финал, ще получи грамота.

ДОКУМЕНТИ ЗА ПРАВОУЧАСТИЕ

- Всеки участник трябва да представи личната си карта.

- Декларация по образец.

- Свидетелство за медицински преглед или да му се извърши такъв в деня на мероприятието.

При лоши атмосферни условия Община Бургас си запазва правото да отменени старта на маратона, с оглед безопасността на състезателите по време на проявата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега