Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Протестиращите с нова тактика, плъзват по бензиностанциите

Протестиращите с нова тактика, плъзват по бензиностанциите

В пъти по-малко автомобили и протестиращи се събраха днес, в сравнение с миналата неделя.

След като две недели подред блокираха движението в района на Бургас, днес протестиращите срещу цените на горивата и ниския стандарт на живот решиха да променят тактиката си. Предвид малобройните участници в третата по ред демонстрация в града, водачите решиха вместо да блокират пътища, да щурмуват бензиностанциите, където започнаха да зареждат гориво за стотинки.

В пъти по-малко автомобили и протестиращи се събраха днес по обяд на паркинга на м-н "Метро", в сравнение с миналата седмица, предава репортер на "PoligrafF". Сред причините за това са актовете за затварянето на магистралата и блокирането на пътищата.

Един от най-активните протестиращи - Роси Бъчварова се оказа с отнета книжка, заради предходни протести и спречкване със служители на КАТ. Постановлението й бе връчено по време на протеста. Фактор се оказа и засиленото полицейско присъствие и масовите проверки на водачите в целия град.

След кратко "съвещание" на паркинга на хипермаркета, протестиращите все пак надуха клаксоните и потеглиха. Този път обаче не към АМ "Тракия", а към бензиностанциите на големите вериги, където да проявят недоволството си от цените на бензина и дизела, монопола при горивата и ниския стандарт.

Междувременно, цените продължават да падат. Днес средната за А95 е 2,08 лева за литър, а дизелът се търгува по 2,30 лева за литър. Само от началото на месеца масовият бензин е поевтинял с 29 стотинки, а дизелът - с 11 стотинки. Средната цена за литър А95 в Бургас днес е 2,06, а за литър дизел - 2,27 лева.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега