Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Протестите в Асеновград спират, държавата обеща полицейски участък в "Лозница"

Протестите в Асеновград спират, държавата обеща полицейски участък в "Лозница"

Държавата, в лицето на вицепремиера Валери Симеонов, успя да постигне споразумение с жителите на града.

Протестите в Асеновград ще бъдат преустановени за срок от две седмици. Държавата, в лицето на вицепремиера Валери Симеонов, успя да постигне споразумение с жителите на града. Ангажиментите, които властта пое, са за въвеждане на ред в квартал "Лозница", чрез разкриване на ново полицейско управление.

Симеонов проведе среща с членове на Инициативния комитет в Асеновград в опит да постигне консенсус за намаляване на напрежението в региона. В нея се включиха и главният секретар на МВР Младен Маринов и заместник-министърът нарегионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев.

Главен комисар Младен Мариновдокладва, че полицията ще запази засиленото присъствие в квартала. Приизвършените досега проверки са установени 843 лица без адресна регистрация,които вече са напуснали града. Установени са и десетки незаконни постройки, закоито са започнали процедури за принудително отстраняване.

Притесненията, изразени от представителитена Инициативния комитет, са за продължаващи заплахи от граждани от ромскипроизход към работещи близо до квартал „Лозница“,  тенденция на преселване на роми от съседниобщини към Асеновград, размера на социалните помощи, стимулиращи преселванетона хора без адресни регистрации, както и неясното финансиране за скъпоплатениюристи, защитаващи арестуваните за побоя 11 лица.

Гражданите от Инициативниякомитет и вицепремиера Симеонов се съгласиха, че държавата е изпълнила свояангажимент за повече полицейско присъствие в „Лозница“, бързо разследване наизвършените престъпления, започване на процедури от страна на общината запремахване на незаконните постройки и проверки на живущите там без адреснарегистрация.

Въз основа на това, Инициативният комитет се съгласи да преустановипротестите в Асеновград за период от две седмици срещу поети от вицепремиераСимеонов, главния секретар на МВР и заместник-министъра на регионалноторазвитие и благоустройството допълнителни ангажименти за осигуряване напостоянна охрана на спортуващите в язовир „40-те извора“ деца и започване наработа за откриване на полицейски участък в квартал „Лозница“.

След разговор свицепремиера директорът на Напоителни системи Снежина Динева издаде забраназа  къпането в язовир „40-те извора“,като в рамките на 24 часа ще бъдат поставени указателни табели. Вицепремиерът прие отправенатапокана да присъства на организираната от кмета на Асеновград кръгламаса, на която ще продължи дискусията по обсъдените теми с представители наместната власт, народни представители и други институции.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега