Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Протестът на дистрибуторите на хляб в Приморско прилича на рекет

Протестът на дистрибуторите на хляб в Приморско прилича на рекет

Дистрибутори на хляб внезапно решиха да бойкотират снабдяването на Приморско и Китен с хляб и хлебни изделия. Обявената причина е изискваната такса за разрешение за зареждане със стоки на търговските обекти, които общината е въвела.

Дистрибутори на хляб внезапно решиха да бойкотират снабдяването на Приморско и Китен с хляб и хлебни изделия. Обявената причина е изискваната такса за разрешение за зареждане със стоки на търговските обекти, които общината е въвела. Таксата в момента е 25 лв. на месец и 200 лв. без ДДС на година за едно превозно средство, съобщават от пресцентъра на Община Приморско.  

Според чл.69 от Наредбата  за определяне и администриране на местните такси и цени на услугите на територията на общината, на всяко моторно превозно средство трябва да е снабдено с разрешително за зареждане на търговски обекти. Всеки регистриран автомобил получава стикер, който лесно да го отличава сред другите коли.  

Това е основно в полза на крайните потребители, тъй като всяка стока става лесно проследима кога, как и от кого е била доставена. Въвеждането на стикери пресича и нелегалното снабдяване на курортните селища, където се съсредоточава голям брой туристи и гости особено през топлите месеци на годината. Таксата за издаване на разрешителни не е от сега, но този мандат общината затегна контрола и започна ефективно събиране.  

Заради икономическата криза дори община Приморско е направила реверанс към доставчиците и е намалила двойно размера на таксата от 50 лв.месечно за 2011 г. на 25 лв. за миналата година. Необяснимо е, че фирми, заплащали през 2011 г. по-високата такса дори в аванс, сега протестират срещу два пъти по-ниската. Сегашната сума от 200 лв.годишно, прави 55 ст. на ден, което е нищожна сума и показва несъстоятелността на протестите.

Необяснимо е също защо дистрибуторите преди да преминат към ефективни действия, не са потърсили диалог с общината и реално решение на проблема си.   Прави впечатление, че протестиращи днес доставчици са си плащали таксата в минали години без никакви рестрикции. Това издава недобросъвестен мотив за провокираните “протести” и опитите да бъдат оставени без хляб хората в общината.

“Подобни действия силно намирисват на рекет, защото няма никакво логично обяснение за внезапното недоволство и организирания отказ на доставчиците да снабдят търговските обекти. Не искам да анализирам подобно поведение, но фактите налагат някои неприятни изводи”, заяви кметът Димитър Германов.  

От местната администрация са категорични, че населението на Приморско и Китен няма да остане без хляб и стоки от първа необходимост и няма да се подаде на натиска. Има доставчици, които не се притесняват да спазват закона и са платили такса за разрешение за цялата година. Те имат готовност да поемат компенсационно недостига, предизвикан изкуствено от бойкотиращите фирми.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега