Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Бенчев: Алергичният ринит е предвестник на бронхиалната астма

Проф. Бенчев: Алергичният ринит е предвестник на бронхиалната астма

За алергичния ринит трябва да се знае, че в момента неговата честота расте и алергията се превръща в едно от основните заболявания на 21 век. Това каза проф. д-р Румен Бенчев – специалист в Научен институт по ушни, носни и гърлени болести в Медицинска академия София.

За алергичния ринит трябва да се знае, че в момента неговата честота расте и алергията се превръща в едно от основните заболявания на 21 век. Това каза проф. д-р Румен Бенчев – специалист в Научен институт по ушни, носни и гърлени болести в Медицинска академия София.  

Проф. д-р Румен Бенчев е гостуващ специалист в Медицински център „Света София” Бургас . Той ще преглежда в бургаския медицински център на 26 април. Според професора в момента се наблюдава едно изместване на сезонния ринит в посока – целогодишен. Той поясни, че това е особено характерно за градското население, където живота в затворено помещение с битови алергени като домашен прах, влага, мухъл може да превърне алергичния ринит от сезонен в целогодишен.  

Проф. Бенчев поясни, че алергичният ринит при децата води до неефективно дишане и може да повлияе на нормалното развитие на дихателната система. „Много често астмите се съчетават с алергичен ринит и дори се смята, че той е един от предвестниците на бронхиалната астма”, категоричен е специалистът по УНГ.  

Според него лекуването трябва да е не толкова заради самия дискомфорт, който алергичният ринит причинява, а защото провеждането на лечение води до профилактика на развитието на бронхиалната астма. Професорът поясни, че алергичния ринит се проявява с изтичане на воднист секрет от носа, кихане, зачервяване на очите, запушване на носа.  

Той заяви още, че алергията има отношение и  към третата сливица и би могла да доведе до нейната хипертрофия. Ако третата сливица създава проблем, по-добре е тя да се оперира, а не да се изчаква юношеска възраст, тъй като докато се чака закърняването й, може да се стигне до много тежки инфекции на твърдото небце.  От възпалителните процеси третата сливица започва да се уголемява и постепенно запушва носа.

При това положение основните симптоми, които се получават са най-вече запушен нос, чести хреми и гноевиден секрет. По време на сън детето хърка или спи с отворена уста. Когато третата сливица създава проблем тя трябва да се оперира, категоричен е проф. Бенчев.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега