Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Донка Байкова: Комбинацията яйца, козунак и агнешко е полезна

Проф. Донка Байкова: Комбинацията яйца, козунак и агнешко е полезна

Експертът посъветва да пристъпим внимателно към празничните трапези, ако сме спазвали по-строг пост.

Комбинацията яйца, козунак и агнешко е полезна, стига да е в умерени количества. Това коментира специалистът по хранене и диетика проф. Донка Байкова в ефира на БНТ. Експертът посъветва да пристъпим внимателно към празничните трапези, ако сме спазвали по-строг пост.

"След тази Велика седмица, когато постът е много сериозен, не би трябвало да поставяме под стрес организма си, особено след църквата в полунощ да започнем да консумираме лакомо. Тези, които дълго време не са консумирали някои храни, да преминат към по-внимателно към празничните трапези", посъветва проф. Байкова.

Тя посочи, че рязката промяна на хранителния режим може да доведе до проблеми не само с храносмилателната система, но и с други органи - жлъчка, черен дроб и др. Специалистът препоръча в неделя да започнем с тънка филийка козунак на закуска, с едно-две яйца, на обяд да консумираме месо, но с по-леки гарнитури - зелени листни зеленчуци, салати, малко количество пресни картофи с много копър.

"Моята препоръка е да оставим агнешкото на стайна температура, за да не консумираме агнешката лой", посочи още проф. Байкова. По отношение на агнешкия курбан и дроб сърмата, тя апелира да отложим порциите за следващия ден на Великден, за да не претоварим организма си. Всяко хранене трябва да е придружено с голямо количество течности - вода, домашно приготвена цитронада, чай с джинджифил, допълни диетологът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега