Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Мутафчийски: Пикът на коронавируса няма да е този месец

Проф. Мутафчийски: Пикът на коронавируса няма да е този месец

"Дали ще е през април или през май е трудно да прогнозираме. Надяваме се да не е през септември".

"Пикът няма да е този месец. Дали ще е през април или през май е трудно да прогнозираме. Надяваме се да не е през септември". Това съобщи на редовния брифинг  в 17:00 часа началникът на Националния оперативен щаб - генерал-майор професор Венцислав Мутафчийски.

Той изтъкна, че до момента няма открит лек срещу коронавируса. Но съгласно настоящите препоръки от СЗО и Китай, при тежки случаи се предписва комбинация от антибиотик и хининов препарат, които подпомагат предотвратяване на задълбочаване на инфекцията. Проф. Мутафчийски бе категоричен, че това не са препарати за превенция. Те се предписват при пациенти в тежко състояние.

Днес регистрираните нови случаи са 21. Това означава, че общо заразените в България са 163. От тях трима са починали и трима са оздравелите. Средната възраст на починалите е 75 години. Има обаче 8 човека между 20 и 50 години, които са със сериозна симптоматика.

"Частни лаборатории известяват своите пациенти, че веднага трябва да посетят лекарите си, което създава хаос. Правилното поведение е да се позвъни на личен лекар или в РЗИ, да се съобщи, че има съмнение за зараза с Covid-19 и да се изчака линейка и екип, който да вземе проба или при тежка клинична картина да откара пациента в инфекциозно отделение", коментира още началникът на оперативния щаб. Само така може да се избегне разпространение на заразата, категоричен бе той.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега