Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Плочев нямало да подава оставка

Проф. Плочев нямало да подава оставка

Началникът на Здравната каса подчерта изразената от институцията позиция, че здравният министър няма право да иска оттеглянето му.

Управителят на НЗОК проф. Камен Плочев не възнамерява да подаде оставка. Това заяви самият той пред БТА. Началникът на Здравната каса подчерта изразената от институцията позиция, че здравният министър няма право да иска оттеглянето му.

Припомняме Ви, че ръководителят на МЗ Кирил Ананиев поиска оставката на проф. Плочев във връзка с писмо до Народното събрание и парламентарните групи, в което шефът на Касата посочва и аргументира необходимостта от актуализация на бюджета за здраве.

Министър Ананиев контрира, че нужда от промяна на финансовата рамка на НЗОК не е необходима на този етап. Нещо повече, той заяви пред медиите, че писмото е разпратено в нарушение на протоколни процедури.

Още в същия ден от НЗОК публикуваха официална позиция, в която се посочва, че министърът няма право да изисква оставката на проф. Плочев, а самото писмо било с информативен характер - представяло финансовото състояние на Касата и не попадало в основанията за предсрочно освобождаване на Управителя на НЗОК.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега