Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Публикуваха резултатите от матурите

Публикуваха резултатите от матурите

Проверката на изпитните работи и обявяването на оценките трябваше да се случи в срок до 13-и юни.

Тазгодишните абитуриенти вече могат да си отдъхнат - резултатите от държавните зрелостни изпити - майска сесия, са вече публикувани на страницата на МОН, съобщиха от ведомството. За вход в системата е необходимо попълването на ЕГН и Входящ номер на ученика.

Проверката на изпитните работи и обявяването на оценките трябваше да се случи в срок до 13-и юни, но от просветното министерство успяха да приключат с проверката няколко дни по-рано.

51 138 от всички 55 167 допуснати зрелостници се явиха на матурата по български език и литература. На третия модул дванадесетокласниците трябваше да пишат аргументативен текст на тема „Човекът и вярата“ по „Вяра“ на Никола Вапцаров. Анулирани бяха 12 изпитни работи.

На държавния зрелостен изпит по предмет по избор се явиха  51 107 младежи. Анулирани бяха 8 изпитни работи на зрелостници, направили опит да преписват -  две по английски език, две по биология и здравно образование, три по философски цикъл и една по география и икономика.

Младежите, които не са успели да се явят, или не са се “преборили” с изпита, ще имат втора възможност наесен. Сесията август–септември започва с държавния зрелостен изпит по български език и литература, който ще се проведе от 8.00 часа на 28 август 2018 г. На 29 август ще бъде вторият задължителен зрелостен изпит по предмет по избор. Изпитите по желание са в периода 30 август – 5 септември.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега