Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пускат 90 км нови републикански пътища и рехабилитират 512 км до края на годината

Пускат 90 км нови републикански пътища и рехабилитират 512 км до края на годината

„Тази година сме заделили 50 млн. лв. по публичната инвестиционната програма на правителството, като целта ни е да ремонтираме пътища, които не са рехабилитирани от 20 години“, подчерта Терзиева.

Близо 90 км нови пътища от републиканската мрежа ще бъдат изградени до края на годината, обяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева при откриването на Деветата конференцията „Стратегическа инфраструктура България 2014“.

Регионалният министър подчерта, че приоритет за правителството е завършването на големите инфраструктурни проекти, започнати от няколко правителства. Това са двата Лота на АМ „Марица“, Лот 4 на АМ „Струма“ – Сандански- Кулата, обходният път на Враца и първата част от Западната дъга на Софийския околовръстен път. „Това са основните проекти, които ще завършим до края на годината“, подчерта Терзиева. Тя обясни, че правителството работи приоритетно и по ремонта на по-малките пътищата от I и II клас.

„Тази година сме заделили 50 млн. лв. по публичната инвестиционната програма на правителството, като целта ни е да ремонтираме пътища, които не са рехабилитирани от 20 години“, подчерта Терзиева. Министърът съобщи, че тази година ще бъдат обявени тръжни процедури за строително-монтажни работи в сектор пътища на индикативна стойност от близо 770 млн. лева. За новия програмен период се подготвят проекти за рехабилитация близо 700 километра пътища 1, 2 и 3 клас, като по новата оперативна програма "Региони в растеж" се очаква за целта да бъдат отделени близо €200 млн.

По новата програма индикативните суми за развитие на градската среда с националното съфинансиране възлиза на близо €270 млн. Към момента е предвидено тази помощ да се насочи към 67 града от 1, 2, 3 и 4 ниво, каза министърът.Тя обърна внимание и на новата политика на правителството за строеж на язовири за питейно водоснабдяване, което започва след повече от 20 години.

Осигурени са 23 млн.лв. в бюджета на министерството за тази година за съфинансиране на заема от Световна банка, с които започва строителството на язовирите „Пловдивци“ и „Луда Яна“ и се извършва подготовката на рехабилитацията на яз. „Студена“ и проектирането на яз. „Нейковци“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега