Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пускат три нови велостоянки в "Зорница" и "Славейков" през пролетта

Пускат три нови велостоянки в "Зорница" и "Славейков" през пролетта

Три нови велостоянки се очаква да бъдат пуснати в експлоатация тази пролет, съобщи PoligrafF.net директорът на Общинско предприятие “Транспорт” - Андрей Рунчев. Две от тях ще бъдат разположени в ж.к. "Зорница", а третата - в ж.к. "Славейков". Възможно е през лятото да бъдат изградени и още няколко, в случай че средствата го позволят.

Три нови велостоянки се очаква да бъдат пуснати в експлоатация тази пролет, съобщи PoligrafF.net директорът на Общинско предприятие “Транспорт” - Андрей Рунчев. Две от тях ще бъдат разположени в ж.к. "Зорница", а третата - в ж.к. "Славейков". Възможно е през лятото да бъдат изградени и още няколко, в случай че средствата го позволят.

"В момента тече Обществена поръчка, през следващия месец очакваме да подпишем договора и изграждането на станциите да започне. Надяваме се в края на април, за Великден, да пуснем и трите стоянки в експлоатация", уточни Рунчев. По думите му, те ще бъдат стандартни, оборудвани със средно по 8 колонки.

Локациите за трите нови стоянки са вече набелязани. Станцията в ж.к. "Славейков" ще бъде разположена в близост до общинския "Спортен център". Едната от стоянките в ж.к. "Зорница" ще бъде разположена край кръговото кръстовище при х-л "Мираж", а другата - в долната част на комплекса, в района на ОУ "Георги Бенковски" и входа за Приморски парк.

"Съобразили сме локациите с мрежата от велоалеи в града", допълни директорът на ОП "Транспорт". Той сподели, че предприятието прави и допълнителни разчети, които да покажат дали и колко още стоянки може да бъдат изградени до края на годината. Със сигурност, при наличието на достатъчно средства, Общината ще се опита да разшири мрежата от стоянки за велосипеди под наем.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега