Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Първата декларация тази година e подадена 23 минути след полунощ на 1 януари

Първата декларация тази година e подадена 23 минути след полунощ на 1 януари

Първата данъчна декларация за 2016 г. е подадена по интернет, 23 минути след полунощ на 1 януари. Втората е постъпила в НАП час и половина по-късно от Бургас и е с искане за ползване на 5% отстъпка от данъка за довнасяне.

Първата данъчна декларация през 2016 г. е подадена по интернет, 23 минути след полунощ на 1 януари. Втората епостъпила в НАП час и половина по-късно от Бургас и е с искане за ползване на5% отстъпка от данъка за довнасяне.

Общо подадените по интернет декларации заоблагане на доходите през първите три дни от началото на годината са 50, като26 от тях са подадени с ПИК – персоналния идентификационен код на данъкоплатеца. Онлайн системата за подаване надекларации от физически лица с електронен подпис беше активирана в първатаминута след настъпването на новата година, съобщават още от НАП.

Усложнената зимна обстановка неспря 79-годишна жена от Кубрат да пътува до Разград, за да подаде декларациятаси за доходите точно в 9,10 ч. в първия работен ден на 2016 г. Жената едекларирала доходи от наем.

Две дами са и първите клиенти на НАП Пловдив, подалисвоите декларации. Първата е декларирала доходи от наем, а втората – отсвободна професия. По различни начини отбелязахастарта на данъчната кампания в офисите на НАП в цялата страна. С блага питка и медпочерпиха първите си клиенти в Кърджали, а с баница с късмети – в Търговище. Всъщото време рисунки на децата на служителите на НАП от Шумен посрещат посетителитена офиса в града.

Срокът за подаване на данъчнитедекларации за облагане на доходите за 2015 г. изтича на 3 май 2016 г. (30 априле в събота, а 2 май е официален почивен ден - Великден). Най-лесно и бързоформулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. Зацелта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офисите на НАП.

Ако подадат декларациите си поелектронен път до 31 март 2016 г., физическите лица могат да ползват и 5%отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация.Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публичнизадължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целияразмер на данъка за довнасяне в срок до 3 май 2016 г.

Информация за деклариране иплащане на данъци и осигурителни вноски граждани и фирми могат да получат вработно време на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на ценатана градски разговор.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега