Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Първите 10 блока за саниране ще получат бонус от Общината

Първите 10 блока за саниране ще получат бонус от Общината

"Първите 10 блока, включително тези два, ще бъдат поощрени от Общината за своята активност. Ще им предложим варианти за благоустрояване на околното пространство - нови пейки, осветление, паркоместа, беседки. Каквото си изберат, ще го изпълним едновременно със санирането", заяви кметът на Бургас - Димитър Николов.

"Първите 10 блока, включително тези два, ще бъдат поощрени от Общината за своята активност. Ще им предложим варианти за благоустрояване на околното пространство - нови пейки, осветление, паркоместа, беседки. Каквото си изберат, ще го изпълним едновременно със санирането", заяви кметът на Бургас - Димитър Николов след като подписа договори с управителите на сдруженията на собствениците от първите две сгради в Бургас, които ще се възползват от програмата за безвъзмездно саниране.

"Въобще не е трудно. Документите се попълват бързо със съдействието на Общината. От полза ни беше и организираната среща с министър Лиляна Павлова", казаха днес двете управителки - Невена Трандафилова от бл. 32 и Дорина Стойчева от бл. 57. Оттук нататък на тях им предстои обследване, за да се видят конструктивните проблеми и да се изготви съответен проект за същинските ремонтни дейности.

В момента Община Бургас върви по процедурата за избор на изпълнител за енергийното обследване на одобрените сгради, въз основа на което ще се изготвят индивидуалните технически проекти. При последващия конкурс за изпълнители на строително-монтажните работи, шанс да бъдат ангажирани ще получат десетки бургаски фирми, а не една или две.

"Надявам се останалите бургазлии да последват примера на тези два блока, защото сме в конкуренция с всички останали български градове, а финансовият ресурс на програмата не е неизчерпаем. Призовавам моите съграждани за по-голяма активност. Не чакайте да видите първия красив саниран блок. Тогава ще е късно, защото в момента из цяла България кипи трескава дейност по регистриране на сдружения и подаване на документи. Да не стане така, че съседните градове да блеснат с обновени блокове, а Бургас да остане със сиви и разпадащи се панелки!", каза още кметът Николов.

Малко над 400 сгради в Бургас имат право да кандидатстват по Националната програма за безплатно саниране. Броят жилища в тях е над 50 000. До днес активността на бургазлии е ниска и първият етап за регистриране на сдружения са минали около 40 блока.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега