Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Първите 5 соло автобуса пристигнаха в Бургас. Вижте ги!

Първите 5 соло автобуса пристигнаха в Бургас. Вижте ги!

Първите 5 нови метанови соло автобуса за обществения транспорт на Бургас пристигнаха от Полша. Те са от марката “Соларис” и скоро ще ги последват още 34, за да станат общо 39. Междувременно в Бургас вече е доставен пълният брой от 28 съчленени дизелови автобуса от същата марка.

Първите 5 нови метанови соло автобуса за обществения транспорт на Бургас пристигнаха от Полша. Те са от марката “Соларис” и скоро ще ги последват още 34, за да станат общо 39. Междувременно в Бургас вече е доставен пълният брой от 28 съчленени дизелови автобуса от същата марка. Очаква се след преминаването на всички необходими технически прегледи и оформяне на документацията, през втората половина на февруари тези общо 67 чисто нови автобуса да бъдат пуснати в работен режим по улиците на града.

Модерният автопарк е придобит по проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас", финансиран със средства на ЕС по ОП "Регионално развитие" 2007-2013 г. Метановите соло автобуси са с двигатели Ивеко. Отличителните черти на Соларис са некорозиращите компоненти на световно утвърдени производители, асиметричното предно стъкло, позволяващо по-добра видимост за пътниците на автобусните спирки, екологосъобразност, икономичност и надеждност. Общата стойност на проекта за интегриран градски транспорт е над 130 милиона лева и доставката на новите автобуси е една малка част от него.

Предстои подобряване на инфраструктурата по целия маршрут на новата бърза автобусна линия, която ще минава през целия град от север на юг, като пътниците ще се придвижват от едната до другата крайна точка два пъти по-бързо от сега. Автобусите ще тръгват на всеки 3 минути, като джипиес система ще следи дали графикът се спазва. Те ще се движат в сегрегирани или в ленти със специален режим и другите видове превозни средства на пътя няма да ги бавят.

Билетите ще станат електронни и ще имат различна цена, според това на колко дълго разстояние смяташ да пътуваш. Предвижда се дори въвеждането на такава услуга, с която чрез мобилния си телефон човек да може да се информира за движението на необходимия му автобус. По проекта ще бъде изграден единен Център за управление на обществения транспорт, напълно ще бъде обновено автобусното депо на общинската фирма „Бургасбус” с дизел и метан станции, ще бъде построена модерна централна автобусна спирка, цялостно ще бъде реконструирана Автогара Юг, ще бъдат построени нова автогара в “Меден рудник”, 4 пешеходни надлеза и над 20 км. велоалеи.

“Убеден съм, че бургазлии бързо ще свикнат с тези нововъведения и ще изградим нов тип култура за придвижване в градска среда, в чиято основа стоят най-напред пешеходецът, после велосипедът, обществените автобуси и тролеи, а с най-малко предимства да се ползва автомобилът”, каза кметът Димитър Николов.

Още снимки може да откриете на официалната ни фейсбук страница!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега