Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Първият турски пънк филм открива Международния филмов фестивал в Бургас

Първият турски пънк филм открива Международния филмов фестивал в Бургас

Броени дни дели от тазгодишното ІV издание на Международния филмов фестивал в Бургас. Началото ще бъде дадено с една особено любопитна лента.

Броени дни дели от тазгодишното ІV издание на Международния филмов фестивал в Бургас. Началото ще бъде дадено с една особено любопитна лента.

”Арада” излиза през 2018 г. и се счита за първия пънк филм на Турция. В момента се показва на международни филмови фестивали. Селектиран е от Музея за изкуство и дизайн в Ню Йорк като част от ретроспектива, посветена на пънк културата. Бургазлии и гостите на града ще имат възможността да го видят на 19-и юли, от 21:15 часа на Открита сцена “Охлюва”.

Режисьор на “Арада” е Му Тунч. В ролите влизат Бурак Дениз; Бюсра Девели; Черан Морай; Дениз Джелиоглу и др. Лентата разказва за Озан - млад пънк изпълнител от Истанбул. Той мечтае да пробие с музиката си в Калифорния. Популярният турски режисьор лично ще представи пълнометражния си филм, в който участва любимата звезда на Турция - Бурак Дениз.

Бащата на Озан - Алтан е бивш музикант, чиято кариера е прекратена. Алтан се притеснява за бъдещето на сина си. По време на деветнадесетия рожден ден на Озан, двамата навлизат в разпален спор. Озан излиза да се види със своя приятел Дениз, който му споменава за круиз пътуващ до Калифорния на следващата сутрин. Озан и приятелката му Лара тръгват из града по партита, рейв клубове и наргиле барове в търсене на билет за круиза.

Това обаче не е последната изненада на филмовия фест. Фестивалната програма включва филми от Мексико, Турция, Италия, Испания и Македония. Българското кино ще бъде представено с филмите “Обратната страна на медала” с реж. Николай Урумов, “Брак” с реж. Слава Дойчева, “Сенки” с реж. Виктория Караколева,  “Подарък за баба” с реж. Анна Горанова.

Ирена Даскалова ще разкаже кратки човешки истории във филма си “Нощ над града” на 25 юли от 19.00 часа. Сред специалните гости на събитието ще има и силно бургаско присъствие в лицето на Любен Кюркчиев, който от години живее и работи в Шанхай. В родния Бургас той ще представи лентата “Часова разлика” на 23 юли в КЦ “Морско казино” от 19.00 часа.

<iframe width=447 height=315 src=https://www.youtube.com/embed/3B29G_o8zcA frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега