Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пътеката на саблеклюна привлича посетители край Атанасовското езеро

Пътеката на саблеклюна привлича посетители край Атанасовското езеро

Готова е вече Пътеката на саблеклюна, която е разположена в района около Укритието за наблюдение на птици в Атанасовско езеро. Тя разказва историята на саблеклюна Атанас и по увлекателен начин представя най-важните особености на тази красива и елегантна птица и нейните роднини.

Готова е вече Пътеката на саблеклюна, която е разположена в района околоУкритието за наблюдение на птици в Атанасовско езеро. Тя разказва историята насаблеклюна Атанас и по увлекателен начин представя най-важните особености натази красива и елегантна птица и нейните роднини.

Какъв е гардеробът, клюнът икраката, с какво се хранят и как живеят саблеклюните може да се научи отатрактивните табели, разположени по протежение на Пътеката. „Пейки“ от пънчетаосигуряват възможност за почивка на посетителите, а класната стая от 25пънчета, предоставя чудесна възможност за обучение на открито и за забавлениена малчуганите.

Пътеката е кратка и много приятна за разходка.Следващата седмица на бетоновия постамент в района на Пътеката ще се плете ново„гнездо“ – наблюдателница за птици от леска и ракита, тъй като изработенотоминалата година от майстора от гр. Българово – Станко Киров бе толкова фино икрасиво, че беше включено като част от експозицията на Флора‘2016 като „Яйцето“и представи информация за Пътеката на саблеклюна.

Предстои „Яйцето“ да бъдемонтирано в Парк Езеро, за да се опази по-дълго.Най-големите опасения за Пътеката са свързанис проявите на вандализъм, които се случват все по-често и в самия център награда, затова от екипа на проект „Солта на живота“, които изградиха Пътекатапризовават всички, които посещават района да пазят изградената инфраструктура ида сигнализират в случай на наблюдавани нарушения.

В последния за малките ученици учебен ден,няколко класа посетиха Пътеката на саблеклюна – третокласници от ОУ „АнтонСтрашимиров“, които събраха миди от плажа в кв.Сарафово и защитена местност„Пода“, за да се настеле Пътеката. Второкласници от ОУ „Васил Априлов“ същоизбраха района на Атанасовско езеро за завършването на учебната година.

През цялото лято екипът на проект „Солта наживота“, LIFE+ ще организира богата програма с ателиета и занимания по Пътеката насаблеклюна, в които могат да се включат организирани групи и индивидуалнипосетители.

„Започвамена 4 юни (събота), когато ще се включим в кампанията "Да изчистим България заедно!" и да направим защитенитетеритории около Бургас по-чисти, по-уютни и по-гостоприемни за бургазлии игости на града. Едно от избраните от Община Бургас места е именно района околоУкритието и Пътеката на саблеклюна, където се събират много отпадъци. Всичкижелаещи могат да се включат в почистването, а Община Бургас, bTV, Министерствона околната среда и водите и ЕКОПАК са осигурили безплатни чували и ръкавици исвоевременно изнасяне на отпадъците“, сподели Дияна Костовска,ръководител на проекта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега