Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Пътеката на солта" с нов облик

"Пътеката на солта" с нов облик

Ново място ще бъде намерено и за „Къта на солничаря“, който представя професията на солодобивниците в Атанасовско езеро и някои от характерните пособия, които ползват в работата си.

"Пътеката на солта" прие нов облик вюжната част на Атанасовско езеро, благодарение съдействието на Община Бургас.Екипът на "Солта на живота" се адаптира към новата визия на района, внесена от новоизградената велоалея, и също промени вида на Пътеката, като направиинформацията достъпна за велосипедистите и пешеходците.

Благодарение на талантливите илюстратори от „Pavilion” (с които екипъте работил по-рано при създаването на анимационенклип за езерото) бяха изработени атрактивни илюстрации, които представятнякои от особеностите на Атанасовско езеро, както и най-характерните муобитатели.

Саблеклюни, кръстосващи саби, рибарка, която мята въдица,кокилобегач на високи токове, солница, солничар, апликирани с кал хора,слънцето и вятъра, които са „виновни“ за създаването на морската сол са самочаст от елегантните илюстрации, които бяха аранжирани на асфалта в две различнипосоки – за велосипедистите, които идват от града и за пешеходците, които сепридвижват от новопостроения до бункера паркинг (на мястото на кораба „Чайка“).

Илюстрациите се срещат до голямото ято мигриращи щъркели, което е разположенона асфалтовия път към басейните с луга и кал. В хода на работния процесгражданите бяха впечатлени от илюстрациите по асфалта и поздравяваха екипа зачудесната идея и реализация. Ремонтирани бяха информационните кубове, коитопредставят решетката на солта и бяха монтирани в единия край на Пътеката насолта (до моста), до пътя за басейните с луга и кал и до новия кът за почивказад Производственото хале на солниците.

До края на тази седмица ще бъдатмонтирани и новите информационни носители за кубовете, които вече саинтегрирани с илюстрациите върху велоалеята и представят биоразнообразието налагуната, езерото като място за солодобив, луго- и калолечение инай-забележителните особености, свързани със статута и челните места, коитоезерото заема. 

Ново място ще бъде намерено и за „Къта насолничаря“, който представя професията на солодобивниците в Атанасовско езеро инякои от характерните пособия, които ползват в работата си.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега