Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пътищата са проходими при зимни условия

Пътищата са проходими при зимни условия

Вече бяха регистрирани и първите пътни инциденти, свързани с усложнената метеорологична обстановка.

Месец преди началото на астрономическата зима, новият сезон пристигна по нашите ширини. Първият сериозен снеговалеж предизвика затруднения по пътните артерии в страната. Към момента пътищата са проходими при зимни условия.

Близо 700 машини обработваха пътните настилки през нощта. Обработката продължава там, където снеговалежите не спряха и с пукването на зората. Пътните настилки са мокри, заснежени, а по усойните и планински райони частично заледени, докладват от АПИ. Затворени за тежкотоварни автомобили са проходите Шипка, Троянски и Петрохан (над 12 т), както и Вратник и Твърдишки (над 10 т). Превала вече е отворен за камиони, след като през нощта преминаването им бе временно забранено.

За леки автомобили проходите са отворени, но трябва да се има предвид, че по високите части вече има образувана снежна покривка. Вече бяха регистрирани и първите пътни инциденти, свързани с усложнената метеорологична обстановка.

Пътнически автобус по направление Севлиево - София е пропаднал в канавка край местността Кална Кория, след като водачът е изгубил контрол заради натрупалия се сняг, съобщиха от МВР. При инцидента няма пострадали.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега