Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пътна полиция ще дебне по "Тракия" през уикендите до завършване на ремонта

Пътна полиция ще дебне по "Тракия" през уикендите до завършване на ремонта

Пътят за Слънчев бряг и обходът на Ахелой ще са готови 5 месеца предсрочно!

"5 месеца предсрочно завършва разширението на път I-9 Слънчев бряг - Бургас и обхода на Ахелой". Това заяви председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов в ефира на Нова телевизия. Целта е движението и по двете отсечки да бъде пуснато преди началото на активния туристически сезон, увери той.

По думите му, че до приключването на ремонтите дейности на АМ „Тракия“ в почивните дни - събота и неделя, в района на участъка ще има постоянно присъствие на „Пътна полиция“, тъй като в неделя е имало недобросъвестни шофьори, които са навлизали в аварийната лента и неспазвайки правилата за движение са затруднили пътуването на всички останали.

Инж. Атанасов припомни, че по време на ремонтните дейности леките коли преминават двупосочно в едното платно - в момента в ремонтираното платно за Бургас, а камионите над 12 тона са пренасочени по обходен маршрут, за да може леките коли и автобусите да пътуват по-удобно по магистралата. Шофьорите, които искат да заобиколят участъка в ремонт, могат да използват и алтернативните маршрути на АМ „Тракия“, които са Подбалканския път I-6 и път I-8 Пловдив – Поповица, продължавайки по път II-66 Поповица – Чирпан.

Председателят на УС на АПИ съобщи още, че през тази седмица съвместно с Община Бургас е започнал ремонт на участък от път I-6 между АМ „Тракия“ и входа на града. 8-километровата отсечка не е ремонтирана от около 35-40 години. Първите 3 км бяха обновени през месец май т. г., а от началото на тази седмица се работи и по останалите 5 км.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега