Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

РДГ - Бургас задържа над 20 кубика дърва за огрев, резултат от незаконна сеч

РДГ - Бургас задържа над 20 кубика дърва за огрев, резултат от незаконна сеч

Проверките са извършени в понеделник (5 ноември), в района на Средец.

РДГ - Бургас задържа над 20 кубика дърва за огрев, резултат от незаконна сеч. Дървесината е иззета при две проверки, осъществени от горски инспектори при Регионална дирекция по горите – Бургас в понеделник (5 ноември), в района на Средец.

Близо 9 куб. м дърва за огрев от дъб и цер са задържани при проверка в землището на село Тракийци. Служителите на институцията констатирали товарен автомобил, превозващ дървесина, добита от поземлен имот извън горски територии, която не била маркирана с общинска горска марка и не била придружена с превозен билет, посочват от МЗХГ.

Други 14,30 пространствени куб. м дърва за огрев от дъб и цер са задържани при проверка на второ превозно средство в същия район. Дървесината отново не била маркирана с общинска горска марка и не е била придружена с превозен билет.

На нарушителите са съставени 4 акта по Закона за горите, като дървесината е задържана с разписки за отговорно пазене в базата за съхранение на конфискувани вещи в Държавно горско стопанство Средец. Задържани са и двете товарни превозни средства.

Общо над 320 хиляди достигна броят на проверките в горски територии от началото на годината, като 56 хиляди са през октомври. Това беше съобщено на третата регулярна среща с представители на научната общност в горския сектор, проведена миналата седмица от  зам.-министъра на земеделието, храните и горите Атанас Добрев.

"Горските територии в страната са над 37% от площта на страната или близо 4 250 000 хектара. Този важен национален ресурс изисква висока отговорност и при стопанисването, и при опазването", категоричен е заместник-министърът, в резултат на което е и перманентният завишен контрол на територията на цялата страна.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега