Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

РЗИ - Бургас: Морската вода по Южното Черноморие е чиста

РЗИ - Бургас: Морската вода по Южното Черноморие е чиста

Мониторингът протича в пълен обем. Изследвани са около 150 проби от близо 500, които трябва да бъдат проведени за сезона. От село Синеморец до Обзор водата в момента е добра.

"Първите изследвания на морската вода по Южното Черноморие показват, че водата в момента е чиста и няма причини да се съмняване за нейната безопасност." Това заяви директорът на дирекция "Здравен контрол" в РЗИ - Бургас - д-р Мариана Кофинова в ефира на БНТ.

Мониторингът протича в пълен обем. Изследвани са около 150 проби от близо 500, които трябва да бъдат проведени за сезона. От село Синеморец до Обзор водата в момента е добра, посочи д-р Кофинова. Качествата показват нормални стойности на показателите ешерихия коли и ентерококи.

По думите й, морската вода се замърсява от два източника - природен и човешки. Природният фактор се дължи на развитието на различните водорасли и микроорганизми, а човешкият е свързан с преработването и пречистването на отпадните води. Д-р Кофинова подчерта, че през последните години човешкият фактор е минимализиран с изграждането на новите пречиствателни станции и съоръжения.

Тя посочи още, че ежеседмично се вземат проби от морската вода, като през сезона от всяка зона се вземат по две проби на месец. Учестен е контролът в зоните, които имат лоши показатели от предходни години.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега