Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

РИОСВ - Бургас: Къмпинг "Арапя" не попада в защитена зона

РИОСВ - Бургас: Къмпинг "Арапя" не попада в защитена зона

От РИОСВ добавят, че са се произнесли, спазвайки изцяло екологичното законодателство за одобряване на Подробен устройствен план - План за застрояване, отреден за ваканционно селище през 2007г.

Къмпинг "Арапя" не попада в защитена зона. Това заявиха от екоинспекцията във връзка с медийни публикации за изсичането на дървета при строителни дейности. От РИОСВ добавят, че са се произнесли, спазвайки изцяло екологичнотозаконодателство за одобряване на Подробен устройствен план - План за застрояване,отреден за ваканционно селище през 2007г.

"През 2018 г., РИОСВ разглежда инвестиционно предложение за изграждане на 23 броя двуетажни вили и обслужваща инфраструктура,като подлага предложението на процедура по ОВОС и Оценка за съвместимост за най-близкатаНАТУРА зона.

Имотът не попада в защитена територия, нито в защитена зона поНАТУРА 2000.По време на процедурата е представено становище от ТП „ДЪРЖАВНО ГОРСКОСТОПАНСТВО“, според което след направена на терен проверка става ясно, че имотътне попада в горска територия.

СРешение № БС-51-ПР/15.05.2018г. РИОСВ се произнася да не се извършва ОВОС. Дейностите по премахване на дълготрайна дървесна растителност от терена не са в правомощията на РИОСВ Бургас.

Освен, че не попада в зона по НАТУРА или друга защитена територия, на теренаняма регистрирани вековни забележителни дървета по Закона за биологичното разнообразие.Подържането на зелената система и премахването на растителност е в правомощиятана общината, на чиято територия се намира обектът", посочват още от екоинспекцията.

Освен това, от институцията подчертават, че дейностите по премахване на дълготрайна дървесна растителност от терена не са в правомощията на РИОСВ Бургас. По време на процедурата по разглеждане на инвестиционното предложение е представено становище от ТП „ДЪРЖАВНО ГОРСКО СТОПАНСТВО“, според което след направена на терен проверка става ясно, че имотът не попада в горска територия. 

На терена няма регистрирани вековни забележителни дървета, които да попадат  под защитата на Закона за биологичното разнообразие. Поддържането на зелената система и премахването на растителност са в правомощията на общината, на чиято територия се намира обектът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега