Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

РИОСВ - Бургас е проверила 120 обекта през октомври

РИОСВ - Бургас е проверила 120 обекта през октомври

Съставени са 15 акта и са издадени 16 наказателни постановления в размер на 21 970 лв.

През октомври експертите от РИОСВ – Бургасса извършили 132 проверки на 120 обекта. От тях 75 са планови и 57 извънредни. Дадени са 23 предписания за отстраняване на констатирани нарушения.Наложени са двесанкции, а постъпилите суми от тях - 9460.49 лева, информират от Инспекцията. Съставени са 15 акта и са издадени 16 наказателни постановления в размер на 21 970 лв.

Две фирми за глобени по 3 000 лева за временно паркиране в природен парк„Странджа“. За неизпълнение на предписание по реда на Закона заопазване на околната среда са наложени две имуществени санкции в размер на 2 000лева. С по 2 000 леваса глобени община Камено за неизпълнение на условие, определено вРазрешително за ползване на воден обект за заустване на отпадъчни вповърхностни води, и предприятие за производство на млечнипродукти - за заустване на непречистени отпадъчни води над установените емисионни норми.На шест физически лица са наложениглоби по Закона за биологичното разнообразие.

За дейности с отпадъци от черни и цветни метали саглобени 4 физически лица с по 1400 лв.Наложена ееднократна санкция на филма, регистрирана в Свети Влас, в размерна 759 762 лв. за заустване на отпадъчни води в Черно море безразрешително за заустване и за превишение на нормите за качеството накрайбрежните моски води.

Акценти в контролната дейност на инспекцията през месеца сапроверките на площадки, на които сеизвършват дейности с отработени масла,пуснати на пазара полимерни торбички в общините Приморско, Бургас, Карнобат и Несебър, трансграничен превоз на отпадъци, както и контрол поусловията на издадени разрешителни за заустване на отпадъчни води и спазванетона определените индивидуални емисионни ограничения.  

Предприети са действия по 32 сигнала от „зеления“ телефон на РИОСВ-Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега