Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

РИОСВ: Концесионерите на плажовете в Несебър и Равда трябва да почистят мазута

РИОСВ: Концесионерите на плажовете в Несебър и Равда трябва да почистят мазута

РИОСВ-Бургас, Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда и Морска администрация – Бургас направиха спешна проверка.

Спешна проверка след сигнали за замърсяване с мазутна южния плаж в Несебър и централния в Равда направи екип на РИОСВ-Бургас,Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда и Морскаадминистрация – Бургас. Обходена е цялата плажна ивица и е установено наличиена малки топчета от втвърден мазут, на места примесен с водорасли.

Споредочевидциq топчетата са започвали да се появяват на пясъка след 15 часа вчера.Морската вода е видимо чиста, без опалесценция. От лабораториятаса взети водни проби, които ще бъдат анализирани по показател нефтопродукти. За резултатите ще бъде уведомена Регионална здравнаинспекция-Бургас. На концесионерите на всички плажове е даденопредписание за незабавно почистване на плажната ивица, което да  продължи до пълното отстраняване назамърсяването.

Първото замърсяване тази година беше през юни наплажа на Обзор и се предполага, че морското течение го разнася по крайбрежиетона Южното Черноморие.  На 19 юли  сигнал беше подаден за плажа на Синеморец,Община Царево. Тогава от Морска администрация - Бургассъобщиха, че вероятната причина е старо замърсяване извън териториални води наБългария, което било изхвърлено на брега от силния вятър и бурното море.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега