Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

РИОСВ: Липсата на кислород е причината за мъртвата риба в района на Аркутино

РИОСВ: Липсата на кислород е причината за мъртвата риба в района на Аркутино

Басейнова дирекция „Черноморски район“, РИОСВ-Бургас и Регионална лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда извършиха проверка на място.

След препратен сигнал от тел. 112 за мъртва риба в района на местността Аркутино, община Приморско, Басейнова дирекция „Черноморски район“,  РИОСВ-Бургас и Регионална лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда извършиха проверка на място.

Обходен бе участък с дължина около 30 метра - от мост над канал, свързващ блатото-лагуна „Аркутино“ с Черно море. Няма изтичане на води към морето, в тази си част  каналът е пресъхнал. Сред обраствания с водна леща са наблюдавани мъртви риби. Те са с приблизително еднакви размери от един и същ вид – каракуда.  

Не е констатирана специфична миризма на битово-фекални или на отпадъчни води. При огледа на морския бряг и прилежащата територия не са открити нерегламентирани  зауствания  и  изтичане на води, в това число отпадъчни, посочват от екоинспекцията.

На място са отчетени 22,3°С температура на водата и много ниско съдържание на разтворен кислород -0.69 мг/л, при норма от 6.00 мг/л., което е причина за измирането на рибата. На морския бряг и пясъчната ивица не бяха констатирани разливи на нефтопродукти и замърсяване от брегови източници. 

На „Главболгарстрой“ ЕАД, София, концесионер на морски плаж „Аркутино“ е дадено предписание за почистване на умрялата риба в срок до 20 юни 2017г.  Изпълнението на предписанието ще бъде проверено.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега