Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

РИОСВ: Няма замърсяване на въздуха в Бургас

РИОСВ: Няма замърсяване на въздуха в Бургас

"Лукойл" в момента не работел заради ремонт.

Няма замърсяване на въздуха в Бургас, уверяват от Регионалната инспекция по околната среда и водите, във връзка с множеството сигнали до зеления телефон на ековедомството около полунощ снощи.

По данни на РИОСВ, съобщенията са подадени от жители на комплексите „Славейков“, „Изгрев“, „Лазур“, „Братя Миладинови“ и квартал „Ветрен“. Подателите на сигналите се оплаквали от задушлива миризма на ароматни въглеводороди.

Експертите от РИОСВ-Бургас са извършилипроверка на всички автоматични измервателни станцииза контрол качеството на въздуха – Автоматична измервателна станция (АИС)„Долно Езерово“, АИС „М. Рудник“, ДОАС-РИОСВ. Установено било, че няма регистриранипревишения на праговите стойности на нормите наконтролираните замърсители в атмосферния въздух.

В ежедневния рапорт на оператора„Лукойл" до РИОСВ-Бургас е докладвано, че дружеството не е вексплоатация от 01.03.2018 г., поради капитален ремонт. Започнати са извънреднипроверки на единната противоаварийна служба, при което не са констатиранимиризми.

Забранени са всички дренирания на апарати и оборудване към въздушна иводна среда. Прекратени са всички технологични дейности с потенциален риск от емисии на въглеводороди.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега