Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Работна група за облика на Слънчев бряг ще решава проблема със сергиите

Работна група за облика на Слънчев бряг ще решава проблема със сергиите

Инициираме създаването на работна група за облика на Слънчев бряг, за да решим проблема с преместваемите обекти. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на проверка на плажовете в курорта.

Инициираме създаването на работна групаза облика на Слънчев бряг, за да решим проблема с преместваемите обекти. Товасъобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на проверка наплажовете в курорта.  

"Като цяло Слънчев бряг-централени Слънчев бряг-юг отговарят на изискванията, но все още има проблеми на Слънчевбряг-север", каза министър Ангелкова. Инспекцията на него установи десеткинарушения, а неустойките по договора могат да достигнат 360 хил. лв.

"Плажовете са поддържани и почистени, но на Слънчев бряг-север енадхвърлена многократно одобрената търговска площ и не е спазено изискването за50% свободна зона", обясни министър Ангелкова. Нарушенията ще бъдатразгледани от Междуведомствената комисия, в която участват представители наМинистерството на туризма, Министерството на финансите, Министерството наоколната среда и водите и на Министерски съвет, за да се вземе решение забъдещето на концесионния договор в края на сезона.  

Днешната инспекция е част от масиранитепроверки на Министерството на туризма, които започнаха по всички морскиплажове. До тук са проверени 40 плажни ивици. Най-честите нарушения са свързанис търговските площи и свободната зона.

"Като цяло нарушенията са минималнии се отстраняват своевременно. Проверките ще продължат през целия сезон",коментира министър Ангелкова. Продължава да действа и мобилната група наминистерството, която реагира своевременно на подадени сигнали.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега