Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Равносметката на Плевнелиев: Мисля, че се справихме достойно

Равносметката на Плевнелиев: Мисля, че се справихме достойно

Сигурно съм допуснал и грешки, но те не са големи и стратегически грешки.

"Един безспорно много труден, но достоен и успешен мандат приключи. Работих с пет правителства и три парламента. Бях първият български президент, назначил две служебни правителства, и то в един мандат. Те внесоха спокойствие в обществото и преведоха държавата успешно през кризите. В този труден мандат президентската институция бе център на стабилност и гарант за приемственост. В една не малка част от него цялата власт бе в ръцете ми и държавата се крепеше на президентската институция", с тези думи президентът Росен Плевнелиев откри последната си пресконференция преди в неделя официално да предаде поста на приемника си Румен Радев.

Държавният глава постави висока оценка на постигнатото през последните пет години и във вътрешно- и във външнополитически план. Плевнелиев посочи, че е първият президент, инициирал референдум, който да върне властта в ръцете на народа. Той подчерта, че целият му мандат е изпълнен с неща, случили се "за първи път", с които се гордее.

"Не членувам в политическа партия, действах по съвест, останах независим докрай. Бях независим, но лоялен. Лоялен на каузата за европейското и демократично развитие на България. Сигурно съм допуснал и грешки, но те не са големи и стратегически грешки. Народът ще каже тежката си дума, но мисля, че се справихме достойно", заяви още Плевнелиев.

Той изрази надежда, че приемникът му Румен Радев ще продължи добрите традиции, наложени от него самия и предшествениците му, и ще ги надгради, оставяйки своя принос за президентската институция.

Припомняме Ви, че петият български президент Румен Радев ще встъпи в длъжност на 22-ри януари (неделя), на тържествена церемония на пл. “Св. Александър Невски” в столицата. Началният час е 11:00. Утре новият държавен глава трябва да положи и клетва пред Народното събрание.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега