Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Радев: България има нужда от "дом" на художествената гимнастика

Радев: България има нужда от "дом" на художествената гимнастика

Президентът разговаря днес на „Дондуков“ 2 с треньорите и момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика на България.

"Успехите на българските спортисти многократно надхвърлят условията, в които те тренират и живеят. Време е държавните институции и бизнеса да обединят усилията си и да инвестират в създаването на модерни центрове за подготовка, в областите, в които българският спорт има традиции и успехи на световно равнище. Една от тях безспорно е българската художествена гимнастика". Това заяви президентът Румен Радев, който разговаря днес на „Дондуков“ 2 с треньорите и момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика на България.

Държавният глава подчерта, че страната ни трябва да се стреми към преустановяване на практиката да се постига „от нищо нещо“ и да насърчи както масовия спорт, така и традиционно силните за България спортни дисциплини. Според държавния глава в България може да бъде създадена международна академия за художествена гимнастика, която да обединява целия процес на обучение, подготовка, рехабилитация и почивка на български и международни отбори.

"България има нужда от „дом“ на художествената гимнастика, в който да бъдат събрани всички успехи в тази сфера, които да възпитават и вдъхновяват хиляди деца да се занимават със спорт", подчерта президентът Радев.

На срещата беше отбелязано също така, че на практика няма държава с постигнати успехи в художествената гимнастика, в която да не работят и български треньори, и това налага да бъдат търсени възможности за запазване и развитие на националния потенциал в този спорт.  

Президентът поздрави българските грации за спечелените титли от Световното първенство в Песаро, Италия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега