Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Радев: Никоя политическа конюнктура не може да промени духовната ни връзка с Русия

Радев: Никоя политическа конюнктура не може да промени духовната ни връзка с Русия

Президентът бе на посещение в Санкт Петербург.

"Всички ние имаме общ дълг и отговорност да пазим езика, културата и традициите си, независимо колко далеч от родината се намираме. Много е важно децата да не прекъсват връзката с България, защото ако следващото поколение не познава езика, културата, традициите и обичаите, ние ще загубим тези млади хора като българи". Това заяви президентът Румен Радев на среща с представители на българската общност в Санкт Петербург.

Държавният глава коментира и "дълбоките културни и исторически връзки между България и Русия" и цитира думите на видния гражданин на Санкт Петербург академик Дмитрий Лихачов, който определя България като „държава на духа“. 

Радев припомни, че "от България Русия е получила своята писменост, а от нашите земи в Русия е дошла християнската вяра и старобългарският църковнославянски език. Хилядолетие по-късно - през 1878г., България получава от Русия свободата си, за която своя живот са дали хиляди руски войници".

„Това са толкова здрави и дълбоки духовни връзки, които никоя политическа конюнктура не може да промени. Затова отношения ни са важни и наш дълг е да ги развием във всички измерения“, подчерта президентът.

Румен Радев отбеляза и че през 2019 г. предстои да отбележим 140 години от установяване на дипломатически отношения между двете държави и призова за общи усилия тези връзки да стават все по-пълноценни, както в икономиката, така и в областта на културата.

„Инвестициите от Русия са много важни за нашата икономика и инвеститорът трябва да бъде убеден, че влага на сигурно място. Вие сте хората, които давате примера за България в Русия и ви благодаря, че представяте достойно страната ни със своите постижения във всяка сфера, в която се занимавате“, заяви още държавният глава в приветствието си към представителите на българската общност в Санкт Петербург, срещата с които се състоя в първия ден от посещението му в руския град.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега