Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Радев: Ще решим проблемите в системата на МВР, но част от тях изискват време

Радев: Ще решим проблемите в системата на МВР, но част от тях изискват време

"Ние управляваме едно ведомство, което не се състои от 8000 членове на един синдикат"

Днес се проведе днес национално съвещание, в което участваха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на вътрешните работи Валентин Радев, главният прокурор Сотир Цацаров, председателят на ДАНС Димитър Георгиев, директори на главни, областни и административни дирекции на МВР. 

Отчитайки свършените обемни ангажименти на вътрешното министерство, особено по противодействие на контрабандата, премиерът акцентира върху нерешените проблеми. Единият от тях, по който няма да се прави компромис,  е свързан с предприемане на мерки за преодоляването на административната тромавост, особено на гишетата на Пътна полиция и Дирекция „Български документи за самоличност“.  

Той подчерта, че в изпълнение на поетия ангажимент са предприети необходимите стъпки и е осигурено достатъчно гориво за автомобилите, с които служителите ще обслужват малките населени места и ще противодействат на конвенционалната престъпност. Премиерът разпореди  да се направи анализ и служителите, които не са получили пари за униформи за определен период от време да бъдат обезщетени.

Сериозно внимание премиерът обърна на  задачите на МВР, свързани с недопускане на стопански престъпления и корупционни схеми. В този дух, главният прокурор на републиката Сотир Цацаров категорично заяви: „Работата на "Икономическа полиция" е в пълна летаргия".

Той посочи, че според него работата на областните дирекции на МВР може да бъде разделена на две групи - работещи и тихи дирекции, аналогични на териториалните прокуратури. Цацаров подчерта, че на първо място основен приоритет е противодействието на корупцията, следван от противодействието на контрабандата. Той призова Академията на МВР да започне обучение на новоназначените разследващи полицаи. 

Вътрешният министър отхвърли твърденията, че е прекратил диалога със синдикатите, но подчерта, че очаква от тях не условия, а аргументи, не говорене през медиите, а работен диалог чрез Съвета за социално партньорство.

"Ние управляваме едно ведомство, което не се състои от 8000 членове на един синдикат", посочи още министър Радев и заяви, че ще работи за увеличение на заплатите на служителите в МВР, но това няма как да стане по-рано от приемането на новия държавен бюджет. Той  обясни, че с помощта на външни специалисти ще се извърши цялостен анализ на административните служби в министерството, чрез който може да се установи дали съществува дублиране на функции и какво трябва да се промени в системата.

"Това наистина е необходимо и трябва да се направи от външен одит, който да не е от самата администрация. Няма такава, която да направи лоша оценка за себе си. МВР без администрация не може да работи, голяма част от услугите са свързани с това“, допълни главният секретар на МВР гл.комисар Младен Маринов.

"Друг е въпросът доколко сме ефективни, заменяйки електронните услуги с физическо присъствие. В тази посока имаме много голям резерв, модернизирайки системите за електронни услуги да намаляваме необходимостта от администрация", коментира още той.

Главният секретар поясни, че е поставил пред директорите на областните дирекции критериите, на които ще държи - отношението към хората, незабавна и бърза реакция, независимо кой час на денонощието е. Той припомни  проведените от него работни срещи на групи с по 5-6 областни директори.  

„Искам да се наложи темпо навсякъде. С наличния ресурс, с наличните средства да бъдем по-мобилни, мисля че има накъде още, допълни гл.комисар Маринов. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега