Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Радостин Стойчев нападна остро родната федерация

Радостин Стойчев нападна остро родната федерация

Бившият треньор на националния отбор по волейбол на България Радостин Стойчев нападна остро родната федерация и в частност председателя й Данчо Лазаров и члена на УС Любо Ганев.

Бившият треньор на националния отбор по волейбол на България Радостин Стойчев нападна остро родната федерация и в частност председателя й Данчо Лазаров и члена на УС Любо Ганев. Tой заяви, че е открил доста неточности в някои от договорите, подписани от ръководството. Стойчев дори намекна, че Любо Ганев в лобирал за фирма, която да осигурява спортната екипировка на националите.

"Българският волейбол от много години се управлява непрозрачно от шепа хора, които правят каквото си поискат", заяви Стойчев пред bTV. Той показа документи, с които опроверга думите на Данчо Лазаров, че получава заплата от 120 хил. евро. Оказа се, че договорът му наистина е на тази стойност, но сумата си я поделят трима души – Стойчев, помощник треньорът му Камило Плачи, както и кондиционния треньор. В крайна сметка аз съм взел 117 хил. лв., за които трябва да платя 40% данък в Италия, уточни специалистът.

Стойчев не подмина темата и за големия екип, с който работи. По думите му това е било договорено с федерацията, като към всеки чужденец в щаба се поставял българин, който да се учи от него. Така след време именно родните треньори е трябвало да поемат функциите по ръководена на отбора. Бившият треньор на националите разкри подробности около някои договори сключвани от федерацията. Той уточни, че благодарение на него е сключен договор за доставка на екипировка. Според клаузите в него, в българския волейбол влизат по 90 хил. евро годишно, като споразумението е за три години. Въпреки това, Любо Ганев се опитал да лобира друга фирма да поеме тази услуга и в крайна сметка се стигнало до разваляне на договора без съгласието на Стойчев.

„90 хил. евро стигат за екипировката на три отбора за една година. Не знам дали Любо Ганев се е опитвал да намери по-изгодна оферта”, заяви треньорът на италианския клуб Тренто. Радостин Стойчев не скри учудването си от парите, които националите получават от генералните си спонсори. През тази година всяка фирма, която иска да види името си на гърдите на волейболните национали трябва да извади 600 хил. лв. За лого на ръкавите се плаща допълнително 300 хил. лв. Въпреки това, в момента в отбора влизат 70 хил. лв., каза специалистът.

„Когато започнах тази борба заявих, че тя не е за власт. Доволен съм, че това бреме, да водя националния отбор, ми падна от плещите. Обясних и на премиера, че при такава ситуация, с тези хора, аз категорично отказвам да работя. Не разбирам защо една федерация може да се управлява 16 или повече години от едни и същи хора”, каза Стойчев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега