Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разбитата престъпна група от подкупни данъчни функционирала от октомври 2017

Разбитата престъпна група от подкупни данъчни функционирала от октомври 2017

Подробности за проведената реализация бяха съобщени от директора на ГДБОП.

Това е първата и най-голяма група, извършвала корупционни престъпления,  неутрализирана благодарение на усилията на ГДБОП и Специализираната прокуратура, обяви ръководителят на Специализираната прокуратура. Подробности за проведената реализация бяха съобщени от директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов, административния ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев и заместника му и един от наблюдаващите по делото прокурори Димитър Петров.

Според събраната до момента информация, дейността й е стартирала през октомври 2017г. Към момента са предприети действия 11 от членовете й да бъдат привлечени в качеството на обвиняеми за участие, а един -  за ръководене на организирана престъпна група. Част от тях ще бъдат обвинени и за подкупи, а други- за пране на пари. През вчерашния ден са извършени претърсвания на повече от 7 адреса, обиски на лица и автомобили.

В хода на започнатото разследване е събран огромен обем от информация, която предстои да бъде анализирана. Участниците в групата са заемали длъжности на различни нива в една от дирекциите на ТД НАП- София, като най-високата от тях е началник сектор, който е бил и ръководител на групата. Получаваните сумите са варирали от 500 до 5 000 лв., определяни от конкретния бизнес, уточни прокурор Гешев.

Директорът на ГДБОП изрази задоволство от качествените оперативно- издирвателни действия, извършени от служителите на отдел „Корупция и изпиране на пари“ под ръководството на наблюдаващите прокурори, довели до вчерашната успешна реализация.

Гл. комисар Ивайло Спиридонов посочи, че е използван целият набор от оперативни средства, за да се фиксира, как служители са предавали информация от Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към заинтересовани лица.

Прокурор Димитър Петров уточни, че общият размер на сумите, намерени при проведените процесуално- следствени действия, е около 300 000 лв. в различни валута, включително и бижута. Организираната престъпна група е съставена основно от ръководители на екипи, които помежду си са разпределяли ролите си и са оказвали въздействие върху членовете на екипите.

По думите му механизмът на получаване на парите е бил основно чрез т. нар. „контролирана покупка“, като след предварителна уговорка сред стоките е бил поставян плик с исканата сума. В някои от случаите по преценка директно са били взимани и стоки от търговските обекти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега